Graffiti: dit fenomeen is haast niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Niet alleen in grote steden, maar ook in dorpen en gehuchten worden vele bedrijfspanden, winkelcentra, scholen, verkeersborden, lantaarnpalen, bushokjes, geluidsschermen en historische monumenten ontsierd door graffiti. Dit tot grote ergernis van eigenaren en bewoners die telkenmale worden opgescheept met hoge kosten om hun eigendom weer in originele staat terug te brengen.

HET BEGINT MET DE JUISTE ANALYSE

Alfa Schoonmaakservice heeft de specifieke vakkennis en ervaring in huis om alle soorten graffiti te verwijderen. Helaas bestaan niet alle aangebrachte graffiti uit dezelfde bestanddelen en worden ze aangebracht op een grote diversiteit aan verschillende ondergronden. Zodoende is het belangrijk om te analyseren welke chemische middelen er aan te pas moeten komen om al die graffiti te kunnen verwijderen!

PREVENTIE MET ANTI GRAFFITI COATING

Alfa Schoonmaakservice adviseert om na verwijdering van de graffiti preventief een antigraffiti coating aan te brengen. Dit is een beschermende laag die op de ondergrond wordt aangebracht om te voorkomen dat de in de verf aanwezige kleur- en hechtingsstoffen in de poriën van de gevel of het object kunnen dringen. Wanneer het oppervlak daarna weer wordt beklad, is de graffiti eenvoudig te verwijderen en is de kans op aantasting van de ondergrond veel minder.